TDS Automatic Late Payment Interest Calculation in Excel Format

TDS is the abbreviation for tax deducted at source. The concept of TDS aims at collecting tax from each and every source of income. According to Income Tax Act, any person or company that is making a payment is suppose to deduct the tax at the source in case the payment is beyond a certain pre-defined threshold limit. The deduction of TDS is as per the rates that have been prescribed by the tax department. There are various TDS automatic interest calculation online for late payment or non payment and otherwise that can be used for the purpose.

To make this calculation easier, you can download TDS automatic interest calculation in excel format. Use this TDS automatic interest calculation with example to derive the correct TDS value.

Other Related TDS Formats

TDS Challan 281 in Excel Format
Tds Interest Calculator in Excel Format for fy 2012-13
TDS Deduction Letter Format in Word

 

Top 10+ CA Trainee Interview Questions and Answers (Chartered accountant)

If you are going to be facing an interview as CA trainee then you must prepare yourself with Chartered accountant trainee interview questions that can be of great help to you. Just like there are interview questions for CA articleship, there are trainee accountant interview questions that must be kept in mind to make sure that you have brighter chances of clearing the interview.

In this post, we have come up with a list of 10 Chartered accountant (CA) trainee interview questions and answers that can be of some help to you for your interview preparations. Click here to Download Free CA Trainee Interview questions and answers pdf.

Most Common Chartered Accountant Trainee interview questions and answers:

Q 1. State the five heads of income that are required for calculating the total income of the assessee?

Ans.  The five heads are:

  • Income from Salaries
  • Profits from Business and Profession
  • Income from Capital Gains
  • Income from House Property
  • Income from Other Sources

Q 2. What do you understand by inflation?

Ans. It means the overall increase in the prices of the services and goods in an economy. It basically defines the decrease in the total value of the currency of a country.

Read also: Interview Questions for CA Industrial Training

Q 3. Which all allowances are fully taxable?

Ans. They are:

  • Overtime allowance
  • Family allowance
  • Dearness allowance
  • Medical allowance
  • Family allowance
  • Servant allowance
  • City Compensatory allowance
  • Lunch allowance
  • Warder allowance

Q 4. What do you understand by Gratuity?

Ans. Gratuity is the total amount payable to the employee by the employer which is a recognition of the long term association between the two.

Q 5. State the difference between long term capital asset and short term capital asset.

Ans. Short term capital assets are defined as those assets that are held by assessee for a period less than 36 months right before the date of the transfer and those beyond this duration come under long term capital assets.

Q 6. What all does the term person include?

Ans. A person can be anyone of the following:

  • A company
  • A firm
  • An individual
  • A local authority
  • Undivided family
  • Any association of persons
  • Artificial person who does not fall under any of the preceding sub clauses

Check this: Fresher CA Interview Questions and Answers

Q 7. Which all employees fall under Voluntary Retirement Scheme?

Ans. They are:

  • A university
  • A public sector company
  • A local authority
  • Any other company
  • A co-operative society
  • An authority established under a Central or State Act

Q 8. Define pension.

Ans. Pension is defined as the periodical payment given by the employer to the employees after he or she discontinues to be employed with the company.

Q 9. What do you understand by BOP?

Ans. BOP stands for Balance Of Payment and it measures the payments between the countries. The purpose of BOP is to summarize all the international economic transactions of a nation during a particular frame of time which is usually a year.

Q 10. What is Ramsay Pricing?

Ans. Ramsay pricing assigns that costs based on price elasticity of demand.

Other Related Articles Chartered Accountant

Chartered Accountant Technical Interview Questions
CA Trainee Interview Questions and Answers
Useful Tips for Successful Interviews
Famous Chartered Accountants in India
Chartered Average Accountant Salary in India
Courses to do after CA in India for a Better Career
How do you Register for CA Articleship
Study Tips for Success in Chartered Accountancy
How to Become a Chartered Accountant After 12th
How to Become a CA in India

 

Interview Questions for CA Industrial Training

If you are going to be facing CA Industrial training interview then you must be prepared with the CA interview questions. If you know what are the common interview questions for CA industrial training then you can have a stronger preparation. Just like the CA articleship interview questions, if you know the industrial training interview questions and answers then they will add on to your confidence levels.

In this post, we have made an attempt to list some common as well as important CA industrial training interview questions. Prepare these CA industrial training interview questions and answers to crack your interview.

Top CA Industrial Training Interview Questions

1. Tell us something about yourself and your family.

2.What made you think that you wish to become a CA?

3. Explain the process of auditing of any company where you did.

4. What made you choose industrial training instead of continuing the articleship?

5. What is the difference between IRR and NPV?

6. Share with us what all did you learn during the two years of your articleship?

7. What was your favorite area while doing articleship?

8. What all functions do you mostly use while using MS office?

9. Throw some light on the recent developments that focus on regulatory laws and taxation.

10. What made you apply to our company for industrial training?

11. What kind of exposure are you expecting from the training?

Other Related Articles Chartered Accountant

Chartered Accountant Technical Interview Questions
Fresher CA Interview Questions and Answers
CA Trainee Interview Questions and Answers
Job Interview Questions
CA Articleship Registration Form
Useful Tips for Successful Interviews
Famous Chartered Accountants in India
Chartered Average Accountant Salary in India
Courses to do after CA in India for a Better Career
How do you Register for CA Articleship
Study Tips for Success in Chartered Accountancy
How to Become a Chartered Accountant After 12th
How to Become a CA in India

 

CA Articleship Interview Questions With Answers

If you are going for a CA Articleship interview then you must prepare yourself well so that you are able to crack your interview. Therefore, we bring to you CA Articleship interview questions and answers that can be used as reference. Go through these CA Articleship interview questions and answers that give you an idea and help you prepare better.

We have included some of the most common Articleship Interview Questions for which you must always prepare an answer. Glance through these CA Interview Questions and Answers for a quick prep.

List of CA Articleship Interview Questions and Answers

Q1. Why should our company hire you?

Ans. If you are going to hire me then I am never going to disappoint you. This job will give me a chance to showcase my skills and I will make sure that whatever targets have been set for me, I am able to fulfil them all with my hard work and within the time frame.

Q2. What do you expect from this job?

Ans. I will get an opportunity to expose myself to the professional world. This will help me learn various things that I haven’t actually read in the books. I will be working on challenging projects and will gain professional experience.

Q3. How good at you at working under pressure?

Ans. I think I can handle pressure well because even when the situation is tense, I do not lose my calm. I never let the adversity or challenges affect my focus on my goals and work.

Read also: Job Interview Questions

Q4. What is your biggest strength?

Ans. I am an optimistic person who is quick to grab things.

Q5. What is more important to you- Company or Money?

Ans. Company is always more important to me and that’s the reason I am here. During my Articleship, I want to learn new things and with a good company like yours, I know that I will have so much more to learn.

Q6. How many attempts it took you to finish your CA Final?

Ans. Share the number of attempts you took in order to qualify your CA Final.

Check this: CA Articleship Registration Form

Q7. You have failed four times in a row then why should we hire you and not someone who has been a rank holder?

Ans. Yes, I have failed four times but despite the failures that I faced, I did not give up on my dream to pursue and clear CA. Of course, a rank holder is more intelligent and has better knowledge than me but I am really hard working and focused when it comes to my goals and my passion.

No matter what the question is, always answer it with confidence and don’t let your nervousness show on your face or body language. Whatever answers you give, you must be affirmative about them.

Other Related Articles Chartered Accountant

Chartered Accountant Technical Interview Questions
Fresher CA Interview Questions and Answers
CA Trainee Interview Questions and Answers
CA Industrial Training Interview Questions
Useful Tips for Successful Interviews
Famous Chartered Accountants in India
Chartered Average Accountant Salary in India
Courses to do after CA in India for a Better Career
How do you Register for CA Articleship
Study Tips for Success in Chartered Accountancy
How to Become a Chartered Accountant After 12th
How to Become a CA in India

 

Best Country for Indian Chartered Accountants

Indian CAs are in high demand abroad. As per the vice-president of ICAI, K. Raghu, Western Asian countries, Singapore and Australia have a strong demand for Indian Chartered Accountants. These countries attract Indian CAs in high numbers every year.

If you are also a CA and you are looking for opportunities abroad then in this post, we bring to you important information on best country for Indian Chartered Accountants. Read on to find out the best country to work for Indian chartered accountants in order to earn better than the chartered accountant salary in India and have a better career as CA.

Best Country to Work for Indian Chartered Accountants

Can a Indian CA work abroad?

can a indian ca work abroad
can Indian ca work abroad

Indian CA can work abroad because ICAI has MoUs signed with various countries across the globe which make them easier to work in various countries.

Is Indian CA valid in USA?

indian chartered accountant valid in usa

No. Indian Chartered Accountant degree is not valid in United States of America.

Is Indian CA valid in Australia?

Is Indian CA valid in Australia, Indian CA in Australia
Indian CA in Australia

It is possible for an Indian chartered accountant to get a job in Australia once he or she has completed a CPA course in Australia.

Is Indian CA valid in Canada?

Is Indian CA valid in Canada, Indian CA in Canada
Indian CA in Canada

If you have completed your CA from Institute of Chartered Accountant of India then you need to earn the Canadian CPA designation in order to work in Canada as a CA.

Is Indian CA valid in UK?

Is Indian CA valid in UK, Indian chartered accountants in UK
Indian Chartered Accountants in UK

Institute of Chartered Accountant of India has signed an MoU with the Institute of Chartered Accountants in England and Wales which allows both the nations to recognize CA from other country.

Is Indian CA valid in Singapore?

is indian chartered accountant valid in singapore, Indian CA in Singapore
Indian CA in Singapore

Institute of Chartered Accountant of India is still under the process of signing an MoU with Singapore which will allow Indian Chartered Accountants to practice in Singapore.

Is Indian CA valid in Japan?

Is Indian CA valid in Japan, Indian chartered accountant in Japan
Indian Chartered Accountant in Japan

No. There is no MoU signed between Institute of Chartered Accountant of India and Japanese Institute of Certified Public Accountants and all the exams there are in Japanese.

Is Indian CA valid in Germany?

Chartered accountants from India in Germany, Indian CA in Germany
Chartered Accountants from India in Germany

Institute of Chartered Accountant of India does not have signed any MoU with Germany which makes it difficult for CAs from India to work there.

Chartered Accountant in Cayman Islands

Chartered Accountant in Cayman Islands, Indian CA Work Cayman Islands
Indian CA Work in Cayman Islands